Helyi értékek

2016.07.14 21:49

Tisztelt Építkező!

Az építkezés az ember életében egy komoly vállalkozás és sok odafigyelést igényel.

Aki laikusként kitekint az építőanyag piacra rögtön az anyagok sokrétű kínálatával találja szemben magát. A soféle építőanyag különböző lehtőségeket és megoldásokat kínál. Vannak a piacon olcsó és praktikus termékek, de  sok sajnos nem megmegfelelő műszaki paraméterekkel rendelkezik.

A tervezéskor meg kell határozni, hogy egyes szakaszokra mennyi pénzt tudunk szánni,ezáltal könnyebb meghatározni a beépítendő terméket.  A tervezők sokszor az építtetőtől várják el hogy meghatározza a falazó elemek típusát,  Önök ilyenkor jönnek hozzánk kereskedőkhöz tanácsért és információért mi mennyibe kerül.

Az interneten sok helyen hírdetnek  nagyon kedvező áron építőanyagot, és sokan ezekhez hasonló árakon szeretnének vásárolni, de az inteneten rendelt építőanyagoknak lehetnek rejtett költségei.

Miért érdemes helyi kereskedőnél , vagy legalábbis az építés helyszínéhez közeli kersekedőnél vásárolni?

Mert lehet, hogy például egy darab tégla 10 Ft-tal többe kerül, de a raklapot könnyedén vissza lehet juttatni és nem kell akár száz kilométerre elszállítani.

Ez miért fontos? 

Mert egy raklapon a 38 N+F téglából 60 db van, kb egy új házhoz 1800-2000 db tégla kell, ez 30 db raklapot jelent ami raklaponként kb 2500 Ft

Ez 75000 Ft-költség melyet ha nem szállítjuk vissza a raklapot akkor bizony ez az összeg elvész, ha messzire kell szállítani akkor viszont jelentős költség lehet a szállítás. Helyben ez sokkal egyszerűbb, és nem jár nagy költséggel.

A kb 10 Ft-os különbséget pedig sokszor többszörösen visszakapjuk a kereskedőtől , ha mindent egy helyen vásárolunk meg. 

Legyenek bizalommal a helyi építőanyag kereskedőkhöz!!!